Annons från Triangelns tandläkargrupp

Upptäck vad laser kan göra för dig

Laserbehandling sträcker sig långt utöver tandvård på Peter Lundgrens tandläkarmottagning i Malmö.

Annons från Triangelns tandläkargrupp
36100_Laser_9703

”Flera av våra patienter har kommit till oss i många, många år och har förtroende för oss” säger Peter Lundgren.

Peter Lundgren har valt att använda sig av laser inom tandvården för att han har sett så många fördelar, inte minst för patienten. Dels gör det mindre ont men det ger heller inga oljud eller vibrationer i patientens mun. ”Det är många som tycker att det värsta med ett tandläkarbesök är just ljudet och vibrationerna i tanden som känns obehagligt även med bedövning men det finns inte alls med laser” berättar Peter.

När han använder laser behöver han inte ens röra vid tanden, dessutom är det bakteriedödande så han kan arbeta mer sterilt. Förutom patientens välmående är laser även bättre på att sätta fyllningar på plats och komma åt svåra ytor.

Peter har även upptäck flera andra områden där laser kan användas utöver tandvård som kan möta behov hans patienter har. Till exempel rynkbehandling eller hårborttagning i problemområden runt munnen och i ansiktet.

”Flera av våra patienter har kommit till oss i många, många år och har förtroende för oss inom tandvård och då frågar de om jag även kan hjälpa med ett ärr eller liknande som sitter nära munnen till exempel.”

naturligt-smooth-skin

Med laser kan Peter minimera djupa veck och rynkor eller minska synligheten av ärr men han har även tagit steget vidare och använder laser för snarkbehandling. Det går nämligen att värmebehandla vävnaden i svalget för att öppna luftvägarna så att vibrationer i svalget minskar och snarkningarna blir mindre eller försvinner helt.

En ytterligare behandling som Peter erbjuder är tatueringsborttagning. Vanliga problem med tatueringsborttagning är att alla färger inte tas bort, det är lätt att det blir ärr men speciellt att bläcket slås sönder och tas om hand av kroppen men inte försvinner ut. Med Peters teknik däremot bearbetas tatueringen med punkteringar i huden så att bläcket faktiskt sipprar ut.

Peter erbjuder många olika behandlingar utöver tandvård och många behandlingar kan kombineras för att förstärka resultatet du önskar. ”Vi försöker tipsa och råda alla våra patienter om vilka behandlingar som passar just dig. Allting vi gör är dessutom vetenskapligt underbyggt, vi använder ingenting som det inte har forskats på.” På Peters mottagning får du alltså en helt individanpassad upplevelse som sträcker sig långt utöver tandvård.

Har du frågor om laserbehandlingar? Läs mer och kontakta Peters klinik här.